1. До уваги користувачів. Для подачі об"яв до розділу "Продам" у Вас повинно бути не менше 50 змістовних повідомлень або не менше року реєстрація на форумі.
    Приховати оголошення
  2. Сайт потребує рекламодавців. Звертайтесь до адміністраторів.

Обсуждение двигателя 1.6TDI (CAYE,CAYD) NEW

Тема у розділі 'Дизельні двигуни / Дизельные двигатели', створена користувачем no name, 31 бер 2014.

1. Shansss

Shansss Досвідчений

Дописи:
    713
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    Tiguan
    Двигун:
    2.0 TDI (CFHF)
    Потужність, л.с.:
    140
    КПП:
    DSG7
    Рік випуску:
    2012
    Колір:
    Grey
    yslow, может у Вас база макси? или ездите постоянно груженный? Так расход я так понимаю где то 6л. Не думаю что Вы без круиз-контроля добейтесь меньше 5,5.

2. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    нет, база не макси. и не груженный я. максимум сумка с детскими вещами.
    а нащет круиза - повеселило))))
    у меня ни круиза, ни бортовика, у меня даже РУЧКИ регулировки зеркал нету))))

3. Shansss

Shansss Досвідчений

Дописи:
    713
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    Tiguan
    Двигун:
    2.0 TDI (CFHF)
    Потужність, л.с.:
    140
    КПП:
    DSG7
    Рік випуску:
    2012
    Колір:
    Grey
    yslow, я тоже смеялся, часто катаюсь Киев-Кузнецовск 400км так на круизе при скорости 90км я добиваюсь расхода в 5-5,5л это когда как загружен, кода давил тапку ногой только навигатор меня останавливал криком что скорость выше 110км по навигатору, это где то 120км по спидометру, так что удержать ногой постоянную скорость очень трудно!!!
    У Вас есть сажевый фильтр?

4. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    Shansss, я просто за был поставить кавычки))) когда сказал что "повеселило".. на самом деле не смешно)))
    ибо хоцца экономии..
    фильтр есть, машина из Польши.

5. Yuran

Yuran Старожил

Дописи:
    1,483
    Область:
    Київська
    Місто:
    Буча
    Модель:
    Seat Altea XL
    Двигун:
    1.6i (BSF)
    Потужність, л.с.:
    102
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Сірий
    У Вас витрата палива вищий тому що Ви їдете 100-110. Взагалі мінімальний витрата палива думаю буде якщо їхати собі 70 км/год, десь на 2000 ( плюс+-мінус 250 оборотів). 70 це дуже повільно, тому кажуть що можна їхати 80, навіть 90. Тому попробуйте проїхатись всю дорогу 90 км/год, і побачите який буде витрата палива. Це навіть не від мотора залежить, а від лобового опору повітря, кадді машина ненизька, тому опір великий. А як відомо з фізики, сила опору повітря не ї сталою і незалежною від швидкості, а навпаки, сила опору зростає при збільшенні швидкості, причому навіть не лінійна залежність, а на такій швидкості це може бути навіть квадратична.
    Також мотор не тримайте на сильно низьких обертах, дизель не любить коли його перекручують ,та й не любить коли недокручують, я думаю що на швидкості 90-110 потрібно їхати на обертах 1900-2300, не на менших, і то, це у випадку якщо Ви їдете монотонно, а коли набираєте швидкість то крутити спокійно можна до 3000, від цього витрата суттєво не зміниться, а мотору легче, ніж коли його на 2000 давлять щоб набрати швидкість.
    У 90% тих хто жалується на витрата палива занадто високий одна з двох або дві причини вирішують:
    1) швидкість вище 95 не рекомендую
    2) їздити по принципу "поменше жати педаль тормозу ( накатом до світлофорів підїжджати, до поворотів і т.д.).

Також на розїід палива трохи впливає те як накачані колеса, якщо їздите по трасі, резина 195 65 15, то не жалійте качати її, якщо весь час нормальна дорога, так ззаді 2.8, спереді 2.4, і норм.
    Це все я Вам написав з досвіду експлуатації 1.9 ТДІ. Можливо 1.6 хтось по мотору цьому підкаже нове.
    І стосовно круіза, ногою не так уже і важко втримати постійну швидкість, один раз зафіксував ногу і їдеш, десь якщо гірка чи спуск тільки потрібно корегувати ногу. Та й від того що їхати весь час не 90 а від 88 до 92 суттєвої різниці не буде, на відсутність круізу спихувати не можна.
    Я на моторі 1.9 77 кВт спокійно добиваюсь витратау 5.6 і без круіза.

6. jorjik

jorjik Старожил

Дописи:
    2,036
    Область:
    Немає в списку
    Місто:
    За межами України
    Модель:
    VW Caddy
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2012
    Колір:
    Candy wise
    Ну разве только на 4-ой передаче? На пятой с таким мотором (55кВт) можно и заглохнуть нечаянно...
    Сильно сказано!

7. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    так и есть, ибо турбина до 2250 работает.

у меня 10% ( ну 20% потолок) это город , остальное трасса, резина именно 195 65 15, но накачана на 2,4-2,5 т.к. никогда машина не грузится

[upd=1408538086][/upd]
    не, ну все не так уж плохо))))

8. AndRi Y KO

AndRi Y KO Старожил

Дописи:
    2,585
    Область:
    Тернопільська
    Місто:
    Тернопіль
    Модель:
    TOYOTA FJ CRUISER
    Потужність, л.с.:
    239
    КПП:
    6АКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Yellow Blue Buss
    У мене 1,6 CAYD 75 kWt
    витрата по місту 6,5-7,5 залежно від настрою )))
    По трасі залежно від швидкості:
    70-80 км/год - 4,5 л
    90-110 км/год - 5-5,2 л
    120-140 км/год - 5,5 л

serzz подобається це.
  9. no name

no name Старожил

Дописи:
    15,075
    yslow, у Вас расход большой, ибо у Вас сажевый фильтр, смеритесь! Либо вырезайте сажевик! А флудильщики будут наказаны :twisted:

10. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    Ну с расходом пока понятно, буду чета сам думать)
    У меня другой вопрИс появился))) Вчера заскочил в гараж (сделать фотку приборки)... завел двигатель, пофоткал и заглушил. И тут я услышал НОВЫЙ звук!! Какие то щелчки появились после заглушки двигла. Раньше было просто - заглушил и был какой то звук напоминающий звук маленького насоса , будто чета там докачивается где то 5-10 сек длился. а ща к этому "насосику" добавились щелчки. Вот тут: http://www.ex.ua/563403252248 есть небольшая видеозапись, на которой после заглушки мотора, если прислушаться, слышны эти щелчки. Что это может быть?
    ЗЫ: позавчера была замена ГРМ+помпа.

11. no name

no name Старожил

Дописи:
    15,075
    yslow, не находите проблем, которых нету! Расход у Вас нормальный! а щелчки есть у каждого CR после глушение!

12. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    VWDRIVER, да просто раньше их небыло. а после нового ГРМа появились. но если это норм - тогда вопросов больше не имею.
    ЗЫ: я не ФЛУДаст))) просто, пока, эта машина для меня малознакома и поэтому я иногда "тошню" )))

13. Ghost

Ghost Старожил

Дописи:
    1,485
    Область:
    Автономна Республіка Крим
    Місто:
    Ялта
    Модель:
    VW Caddy MAXI
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    Salsa Red
    У меня тоже послу глушения с самого начала было - клац-клац-клац.
    Я думаю или заслонга ЕГР туда-сюда перемещается (чтобы не закисала) или еще какая-то

14. jorjik

jorjik Старожил

Дописи:
    2,036
    Область:
    Немає в списку
    Місто:
    За межами України
    Модель:
    VW Caddy
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2012
    Колір:
    Candy wise
    Есть и у меня. Была же когда-то мысля, что это клапан вакуумный управляющий к отдыху готовится - типа вакуум спускает.

15. no name

no name Старожил

Дописи:
    15,075
    yslow, это было не Вам, Вы искали ответ на свой вопрос, а вот другие вредняшки - они хотят заработать такой статус :cool:

16. Yuran

Yuran Старожил

Дописи:
    1,483
    Область:
    Київська
    Місто:
    Буча
    Модель:
    Seat Altea XL
    Двигун:
    1.6i (BSF)
    Потужність, л.с.:
    102
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Сірий
    Та не нормальний у нього витрата палива. Пише що на баку 930 км, і їздить пустий. Нехай досліджує авто і шукає причину чому такий. Має кілометрів 1100 хоча б проїжджати. А це скоріш за все швидкісний режим, а може й не тільки.
    Я на 1.9 ТДІ в середньому проїжджаю на баку 950 км. ( 58 літрів, це фактично заправляюсь зразу після того як жовта лампа засвітиться). А на 1.6 якщо правильно їздити то повинен більше. Шкода рапід доречі з таким мотором взагалі економна що піпець, там витрата палива десь в районі 4 літри по трасі, ну нехай в каддіка на пів літри більше... ( всетаки кадді корито тяжче кілограм на 300 і лобовий опір більший).

17. no name

no name Старожил

Дописи:
    15,075
    Yuran, у нього сажевий фільтр жре паливо....звичайно ще треба подивитися наскільки правильно стоїть ГРМ ( і взагалі скільки та машина пройшла!) Але те, що двигун 1.6 - ще не значить, що він "дуже економний"! У мене трассовий запас бака 1100км і що?! це все відносно!

18. kr60502

kr60502 Старожил

Дописи:
    1,059
    Область:
    Полтавська
    Місто:
    Кременчуг
    Модель:
    VW CADDY Kombi
    Двигун:
    1.4i (BCA)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2005
    на трассе 1.6 не может быть экономнее 1.9 и 2.0, в городе - да, малолитражки выигрывают
    а yslow катается в основном по трассе

19. no name

no name Старожил

Дописи:
    15,075
    kr60502, новий дизель може, якщо довго і нудно їхати на круізі км 90, то машина повинна істи до 5л...але сажевий фільтр і евпропейска екологія про це НЕ думають...

20. yslow

yslow Учасник

Дописи:
    287
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2011
    Колір:
    сірий металік
    проверить правильность установки ГРМа это "синхронизация", проверить ее?
    а прошла 118тыс., на комп. диагностике давали большую вероятность что пробег родной. :unknown:

Поділитися цією сторінкою