1. До уваги користувачів. Для подачі об"яв до розділу "Продам" у Вас повинно бути не менше 50 змістовних повідомлень або не менше року реєстрація на форумі.
    Приховати оголошення
  2. Сайт потребує рекламодавців. Звертайтесь до адміністраторів.

Выбор котла отопления

Тема у розділі 'Информация, советы, помощь', створена користувачем sa77, 9 бер 2015.

1. Gol

Gol Гість клубу

Дописи:
    4
    Модель:
    VW CADDY
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Белый
    Солома и лузга подсолнечника будет каждый год, из них тоже неплохое твердое топливо получаеться. Конечно для того, чтобы произвести из этого сырья брикет или Пеллету нужно затратить электроэнергию, на которую тарифы растут аналогично газу. Думаю вот что, дороже газа твердое топливо стоить точно не будет! А так чтоб дешевле купить и с запасом, лучше это делать летом. Зимой сами понимаете, все начинают вспоминать!

2. kr60502

kr60502 Старожил

Дописи:
    1,059
    Область:
    Полтавська
    Місто:
    Кременчуг
    Модель:
    VW CADDY Kombi
    Двигун:
    1.4i (BCA)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2005
    присоединюсь к теме, изучаю этот же вопрос, только газ. отопление уже есть
    результаты моих поисков по котлам - простые(прямоходные) котлы нынче "не в моде" - низкий КПД, постоянная возня, каждые 2 часа дрова загружать, единственный плюс - цена, короче не годится. есть большой выбор "модных", типа пиролизные, пеллетные, шахтные и т.д, у них время между загрузками дров от 6 часов и больше, всё автоматизированно, единственное - цена кусается. поэтому принял решение сделать котёл шахтного типа сам, ну не сам - варить будет сварщик, по цене - не дороже дешёвых отечественных котлов, кстати это единственный тип, в которых можно топить опилками, лузгой и др. отходами

3. MAY

MAY Досвідчений

Дописи:
    980
    Область:
    Полтавська
    Місто:
    Полтава
    Модель:
    CADDY
    Двигун:
    1.9 TDI (BJB)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2005
    Колір:
    Reflexsilber
    Родители хотят поставить дополнительно для дров и угля старый котел КЧМ, который был у них раньше... Что скажите по поводу этой затеи? Есть смысл в этом котле? Несомненный жирный +, что его не надо покупать :), он уже есть. Спасибо. :hi:

4. Diesel Euro4

Diesel Euro4 Спеціаліст

Дописи:
    4,333
    Область:
    Область:
    Місто:
    Місто:
    робили сіє чудо економії і скажу Вам - економно було, при одній умові, щоб потрапити в нижчу категорію. Все інше - ну хіба що Ви в лісі живете або дровцята на шару.

Все робив у приватному будинку. Що вийшло

1. Будинок 100 кв.м.
    2. Опалення розбите на дві гілки (направо і наліво) так економніше, коли нас нема дома, то батьки опалюють одну половину.
    3. Котел газовий на 16 квт. Атем, Житомир(два контури + бойлер) - все пучком
    4. Котел твердопаливний, Броварського заводу експериментального чогось там - теж щось на 16 квт, з пружинним піддувайлом :crazy: (типу стоїть термометр, коли набирає температуру то пружина щось там розтягується і прикриває піддувало і менше горить)
    5. По радіаторам - алюміній, 90 ребер/100 кв .метрів, h - 2.6 м.
    6. Труби - метрів 5 від котлів метал, все інше пластикові з фольгою
    7. На всіх радіаторах американки
    8. Запаралелив газовий + твердопаливний.
    9. Коли є чим палити то вкидую дровцята - були в першій категорії. А якщо враховувати що зараз максимально лише 200 кубів газу в місяць :shock: то думаю дуже актуально.
    10. Спеціалістів не наймали, пластиковий паяльник і 5-6 зварювальних швів в районі котлів.
    11. основне :!: :!: :!: - це витримати кут нахилу в районі 1-3 см на 1 метр від котла і до котла.
    12. Якщо не планується система самотьоком, то обов"язково вставити в систему моторчик для примусової циркуляції води.
    13. А так, очі бояться, а руки роблять. Дерзайте!

[upd=1425972785][/upd]
    яка проблема в старих котлах - КПД дуже низьке. Якщо Ви можете щось самі доварити або погратися з димоходом чи ще якісь ідеї - то Вам респект. Бо в противному разі велика кількість тепла вилітає "в трубу"

5. Прораб

Прораб Команда Клубу Команда форуму

Дописи:
    3,253
    Область:
    Дніпропетровська
    Місто:
    Дніпро
    Модель:
    VW CADDY KOMBI
    Двигун:
    1.9 TDI (BJB)
    Потужність, л.с.:
    105
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Flanel Gray
    Даже если система сделана под самотек всеравно выгодно поставить насос, экономия по газу 15-20%

KIP подобається це.
  6. ROCKA

ROCKA Новенький

Дописи:
    18
    Область:
    Житомирська
    Місто:
    Житомир
    Модель:
    VW CADDY
    Двигун:
    1.6i (BSF)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    CИНИЙ МЕТАЛИК
    Я думаю былобы неплохо услышать отзывы у кого какая система отопления и где стоит , толи дача ,дом ит.д. Лично я беру информацию на сайте \строим дом\ форум про отопление .Но есть идругие сайты и форумы по данной тематике.

7. Diesel Euro4

Diesel Euro4 Спеціаліст

Дописи:
    4,333
    Область:
    Область:
    Місто:
    Місто:
    Прораб, собі поставив, але я так розумію, що для ТС відразу при сьогоднішніх цінах це +2-3 тис грн. То на перших порах можна і без нього, але таки да, дуже бажано. + будинок з насосом прогрівається набагато швидше

8. Прораб

Дописи:
    3,253
    Область:
    Дніпропетровська
    Місто:
    Дніпро
    Модель:
    VW CADDY KOMBI
    Двигун:
    1.9 TDI (BJB)
    Потужність, л.с.:
    105
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Flanel Gray
    При нынешних ценах на газ, как раз надо выкрутиться и сразу поставить

9. Gol

Gol Гість клубу

Дописи:
    4
    Модель:
    VW CADDY
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Белый
    Добрый день!

Все дороботки и обгрейд старого, требуют не мало времени. Если кто хочет сделать котел своими руками, могу помочь с комплектующими! Есть знакомые которые продают чертежи котла. Вариантов масса, стоит только принять решение.

10. kr60502

kr60502 Старожил

Дописи:
    1,059
    Область:
    Полтавська
    Місто:
    Кременчуг
    Модель:
    VW CADDY Kombi
    Двигун:
    1.4i (BCA)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2005
    я поставил, особой разницы нет, влияет на скорость движения воды, на КПД системы влияния не оказывает, если плохо прогреваются дальние комнаты то наверное стоит поставить, но если грамотно сделана разводка то зачем вам лишний расход 20кВт в месяц
    могу безплатно поделиться чертежом котла, который я решил изготовить, только нарезать металл и сварить
    MAY, если топить углём то чугунок в самый раз, если дровами - желательно котёл заточенный под дрова

11. flosse

flosse Учасник

Дописи:
    151
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    Golf Variant Match
    Двигун:
    1.6 TDI (CAYC)
    Потужність, л.с.:
    105
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2012
    Колір:
    чорний мет
    Поддержу разговор, раз заговорили об экономии.
    Тоже задумываюсь о дополнительном альтернативном источнике отопления, поэтому внимательно читаю :!:
    Вы еще не забывайте об утеплении дома, это очень важно!
    Поделюсь из своего опыта, почему я это утверждаю:
    живу в частном доме, 2 этажа жилых круглый год, площадь примерно 150 метров.
    Когда я купил дом, первый год стоял отечественный котел, газовый\угольный, огромный, чугунный (не знаю марку). Жрал он немеряно (у меня там часть зимы строители жили, газа спалили за 2,5 месяца, как за год :shock: ). Ну, это не показатель, поскольку я особо не контролировал, был 2003 год...
    Потом я купил украинский котел (г. Бар) "по совету друзей". На тот момент окна уже были стеклопластиковые, дом не поштукатурен, внутри не закончена отделка, но уже насос и алюминиевые батареи. Жили наездами из Киева (как на дачу, круглый год). За первый год я не вложился в 6000 кубов.
    На второй год дом был уже поштукатурен и закончена отделка, двойная входная дверь... результат - около 5000 кубов за год.
    На третий начали жить - около 5800 кубов.
    Потом я купил немецкий котел Юнкерс и немного переделал систему подачи воды (разветвления). За год 4500 кубов.
    Потом частично утеплил второй этаж (сколько успел за осень). 4200 кубов, но при этом стало ощутимо теплее в доме в морозы.
    Прошлым летом еще немного утеплил стены вторго этажа (снаружи специальным утеплителем) и утеплил весь фундамент по периметру. Результат за 2014 год - 3300 кубов (здесь надо делать поправку на теплую зиму, но, я думаю, было бы в среднем примерно 3800-3900).
    Вот такая статистика. Закончу утепление, поштукатурю все и планирую выйти на цифру 3000-3500 кубов за год в зависимости от зимы. Ищите мостики холода и места, где можно утеплиться: это эффективно!
    Но о параллельном источнике думаю...

KIP подобається це.
  12. Diesel Euro4

Diesel Euro4 Спеціаліст

Дописи:
    4,333
    Область:
    Область:
    Місто:
    Місто:
    а тут простіше - 10 см пінопласту по вулиці + 10 см мінвати на стелі і буде Вам каміфлю

13. kr60502

kr60502 Старожил

Дописи:
    1,059
    Область:
    Полтавська
    Місто:
    Кременчуг
    Модель:
    VW CADDY Kombi
    Двигун:
    1.4i (BCA)
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2005
    это даже не обсуждается - самое эфективное вложение денег - в утепление, а потом уже всё остальное
    у меня после утепления дома расход газа упал в два раза, никакие новейшие системы такого не смогут

KIP подобається це.
  14. vitluts

vitluts Досвідчений

Дописи:
    969
    Область:
    Івано-Франківська
    Місто:
    Місто:
    Модель:
    Caddy
    Рік випуску:
    2006
    Колір:
    Білий
    Вже другий сезон користуємось системою з котлом Корді 20 кВт дешево і сердито, витрата дров помітно нижчий ніж був у саморобному але і система була інша.
    Систему робили хлопці з львівської компанії економтепло, загугліть, робота не дешева але системою задоволений на 100%.

15. Прораб

Дописи:
    3,253
    Область:
    Дніпропетровська
    Місто:
    Дніпро
    Модель:
    VW CADDY KOMBI
    Двигун:
    1.9 TDI (BJB)
    Потужність, л.с.:
    105
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Flanel Gray
    Согласен, но в 90% случаев сделана безграмотно :unknown:

16. Jeka_floR

Jeka_floR Новенький

Дописи:
    63
    Область:
    Київська
    Місто:
    Київ
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2007
    Колір:
    Білий
    У мене дома у батьків стоїть твердопаливний із Чехії Viardus U 22 C3. 2 роки пропрацював проблем ніяких! Економічний і при потребі можна переробити на газ ( хоча зараз це не зовсім актуально)

17. MaksHap

MaksHap Учасник

Дописи:
    174
    Область:
    Волинська
    Місто:
    Луцьк
    Модель:
    VW CADDY
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2009
    Колір:
    Сірий
    Квартири також актуально обговорювати.
    Отож.3й поверх трьохповерхівки.
    115м2. Вайлент 24кіловата.
    2009Рік стояли чугуни, квартира було 84м2, потреба В рік 2200кубів.
    2010 добудували 31м2, відповідно прийшлось в нових кімнатах ставити тепло, поміняв усю систему, окрім котла. Радіатори стальні, крани на кожну одиницю.
    2 кімнати поки не використовуюються, відкручую лише при морозі за бортом більше 15градусів.
    Результат 4 зими підняд до 1500 кубів в рік. Жінка змерзлячка, тому середня температура від 20. А ще правда малюк зявився в 2013році, тому тепло має бути.
    Плюси, мале використання газу річне.
    Мінуси, радіатори скоро холонуть, відповідно, коли взимку приймаємо душ, купаємо малюка, квартира встигає охолонути. Цей мінус лише відчутний взимку при морозах, тут задумуюсь про відокремлення котла і колонки (зараз двухконтурний котел).
    Також лише цього року почав думати про твердопаливний котел (доставки до вайлента), але лише тому, щоб бути застраховатим від відключки газу (всяке може бути в нашій краіні).
    Жалію, що ще 4 роки тому не утеплив зовні 1 стіну пінопластом, може б на 1000кубів вийшов би. Зараз трохи дорого утепляти.

18. Diesel Euro4

Diesel Euro4 Спеціаліст

Дописи:
    4,333
    Область:
    Область:
    Місто:
    Місто:
    не актуально в нашому регіоні, бо ці :evil: забороняють встановлювати індивідуальтне опалення. А так би я зробив це в першу чергу. Пінопластом зсередини не варто, краще мінватою. Я собі оббив штукатурку :crazy: і утеплив мінватою, зверху прикрив гіпсокартоном :good:

19. Прораб

Дописи:
    3,253
    Область:
    Дніпропетровська
    Місто:
    Дніпро
    Модель:
    VW CADDY KOMBI
    Двигун:
    1.9 TDI (BJB)
    Потужність, л.с.:
    105
    КПП:
    5МКПП
    Рік випуску:
    2008
    Колір:
    Flanel Gray
    В регионе победили коррупцию?

20. Diesel Euro4

Diesel Euro4 Спеціаліст

Дописи:
    4,333
    Область:
    Область:
    Місто:
    Місто:
    Прораб, стьоб зараховано ;)

ні, сцуко, ще більше ціни підняли :x а по закону не можна, яйцехнюк підписався :wall:

Історія питання

Раніше влада вже неодноразово намагалися блокувати законодавчо установку в багатоквартирних будинках автономних систем. Вперше про те, який збиток спричиняє децентралізація опалення та гарячого водопостачання в 2006 році заявив тодішній Віце-прем'єр-міністр з питань ЖКГ Володимир Рибак. І відповідний мораторій був введений вже в 2007 році у зв'язку з масовим переходом українців на автономне теплопостачання. Вірніше, була введена заборона на відключення окремих квартир від централізованого теплопостачання. На те є відповідний наказ МінЖКГ № 4 від 22 листопада 2005 року (зі змінами, внесеними наказом МінЖКГ № 169 від 6 листопада 2007 року). Чиновники, керуючись цим документом, відмовляють громадянам у їх проханнях про встановлення автономного опалення. Втім, можливість відключитися від централізованого теплопостачання усе ж є. Сьогодні споживач може встановити в квартирі автономне опалення у тому випадку, якщо на індивідуальний обігрів перейде весь будинок. Теоретично це можливо, практично - майже нереально. Адже найчастіше мешканці багатоквартирних будинків в силу обставин, особливостей характеру і ряду інших причин не приходять до єдиної думки.

Само-собою зрозуміло, що мені, як платнику 100% за опалення, вигідно поставити автономне опалення і вмикати його коли мені і моїм діткам холодно. Але, у мене по стояку, плачу 100% лише я, всі інші або купили інвалідності, або малоімущі алканавти, або просто інваліди, або просто малоімущі, або безробітні, або працівник рай.адміністрації, або ще хер-зна-що. А по моїм розрахункам, то при автономці я б платив вдвічі а то і втричі менше (по сумі) за опалення ніж при централізованому. Тому що я поставив собі герметичні вікна, утеплив усе по периметру, замінив усі батареї на новіші і абсурд - я вклавши декільки десятків тисяч грн в утеплення плачу більше за тих хто цього не зробив :crazy:

KIP подобається це.

Поділитися цією сторінкою